На Острова: Контузиите попречиха жестоко на кариерата на Валери Божинов


На Острова: Контузиите попречиха жестоко на кариерата на Валери Божинов
Снимка: Getty Images/Gulliver

2487 0

Манчестър Сити се промени изключително много след първия си сезон във Висшата лига през 1992 година. "Гражданите" вече са голям фактор във английския шампионат, като станаха шампиони и в последните две години. От Manchester Evening News направиха класация с най-големите провали в отбора за този период от време, като в нея има, за съжаление, и българско участие.

Валери Божинов е поставен под номер 10, като изданието посочва, че контузиите са попречили на българина да се докаже. Нападателят бе привлечен през 2007 година, като 3 години остана собственост на английския тим. "Контузиите предопределиха кариерата на Божинов, като жестоко му попречиха да покаже истинския си потенциал. Той беше смятан за един от най-обещаващите млади нападатели в Европа, когато беше привлечен от Фиорентина от Свен-Горан Ериксон, но той разкъса връзки на коляното само осем минути след като записа първи мач като титуляр и то срещу Манчестър Юнайтед.

Божинов пропусна остатъка от сезона, но беше готов да се върне за първия мач от следващата кампания - гостуване на Астън Вила. За жалост скъса ахилес на загрявката и отново бе извън игра. Все пак успя да запише 12 мача и един гол - срещу Тотнъм", пише изданието. Наскоро пък Божинов заяви, че ако кариерата му започваше сега, щеше да струва 50 милиона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички