Вернер: Трудно е без фенове във Висшата лига


Вернер: Трудно е без фенове във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1439 0

Нападателят на Челси Тимо Вернер разкри, че му е трудно да играе пред празни трибуни във Висшата лига. Немският национал добави, че една от основните причини да премине в клуб от Англия е специалната атмосфера по трибуните на стадионите на Острова.

24-годишният футболист дойде на „Стамфорд бридж“ срещу 47.5 милиона паунда от РБ Лайпциг през юли, след като записа впечатляващ сезон в Бундеслигата, вкарвайки 28 гола. Вернер откри сметката си за лондончани в Карабао Къп, въпреки че все още няма вкарано попадение във Висшата лига. Немският национал се надява, че завръщането на феновете по стадионите ще помогне на играчите да се върнат към нормалния начин на игра, като добави, че специалната атмосфера във Висшата лига не може да бъде постигната в родината му.

„Малко е трудно без фенове във Висшата лига, тъй като привържениците са важна част от играта. Особено тук, където футболът с присъствието на фенове е много по-различен. В Германия феновете винаги пеят и се забавляват. Но тук те са част от самата игра, обожават, когато направиш шпагат, имаш шанс за гол или отбележиш. Чувството е специално и имах възможността да го преживея, когато гостувах с Лайпциг на Тотнъм в Шампионската лига. Определено е по-различно усещане от Бундеслигата“, заяви Вернер пред ‘Three UK’.

А ето кой футболист на Челси е очаквал да получава повече игрово време в тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички