Величие в неправилния момент: Как Ерлинг Холанд и Мохамед Салах "ограбиха" Хари Кейн


Величие в неправилния момент: Как Ерлинг Холанд и Мохамед Салах "ограбиха" Хари Кейн
Снимка: Getty Images

3685 0

Хари Кейн безспорно ще остане в историята като един от най-добрите нападатели в ерата на Висшата лига. Британецът постигна какво ли не, защитавайки цветовете на Тотнъм. Той може да се похвали с две "Златни обувки" в елита на Англия, но в същото време можеше да има още две, ако не бяха двама футболисти на име Ерлинг Холанд и Мохамед Салах.

Величие в неправилния момент

Хари Кейн е единственият играч, отбелязал 30+ гола в сезон от 38 мача в елита на Острова и не е спечелил "Златната обувка" в два от тези свои случаи. 

През сезон 2017/18 той не успява да грабне приза, реализирайки точно 30 гола поради фантастичния сезон, който Мохамед Салах направи в Ливърпул, вкарвайки 32 попадения. През изминалата кампания пък Ерлинг Холанд (36) от Ман Сити вкара 6 попадения повече от Кейн (30), което му осигури престижната награда.

Припомняме обаче че въпреки тези две разочарования Кейн може да се похвали с факта, че е двукратен носител на "Златната обувка". Той се добра до приза през сезон 2015/16, когато отбеляза 25 гола и сезон по-късно, отчитайки се с 29.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 4 рекорда от Висшата лига, които трудно ще бъдат подобрени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички