"Гинес" мания: 4 рекорда от Висшата лига, които трудно ще бъдат подобрени


"Гинес" мания: 4 рекорда от Висшата лига, които трудно ще бъдат подобрени
Снимка: Getty Images

6439 0

Кристиано Роналдо наскоро постави световен рекорд на Гинес за това, че се превърна в първия професионален футболист, участвал в 200 мача за национален отбор. Разбира се, португалецът не е единствения играч, който влиза в Гинес. Английската Висша лига разполага с доста рекорди в книгата, а в настоящия материал ще ви представим 4 такива, които трудно биха били подобрени.

Райън Сесеньон (Тотнъм) - най-бързо ударени напречна и странични греди

В проява на прецизност и умение Сесеньон демонстрира способността си да удря топката с изключителна точност. По време на сесия в базата на Англия U21 на "St George's Park", той успя да удари топката в лявата и дясната рамка на вратата, както и гредата, завършвайки това впечатляващо постижение за удивително бързо време от само 7,75 секунди.

Едерсон (Манчестър Сити) - най-дълъг ждроп

Бразилският страж на "гражданите" направи опита преди пет години при определени условия. Едерсон направи три опита и счупи съществуващия рекорд от 75 метра в своя трети и последен опит. Новият световен рекорд на Гинес, държан от Едерсън, вече е 75,35 метра.

Трент Александър-Арнолд (Ливърпул) - най-много асистенции от защитник във Висшата лига в един сезон

Сезон 2018/19 във Висшата лига беше определящ за Александър-Арнолд. Ливърпул завърши втори с една точка зад Манчестър Сити, но спечели Шампионска лига. Британецът се отчете с 12 асистенции в елита на Англия през този сезон. Той достигна до това постижение в рамките на 29 мача. Един забележителен рекорд, който го короняса като защитника с най-голям брой асистенции в един сезон във Висшата лига.

Кевин Де Бройне (Манчестър Сити) - най-бързо достигналия 50 асистенции във Висшата лига футболист

Белгийският национал държи рекорда за най-бързо достигане на 50 асистенции в 123 мача във Висшата лига. Той направи общо една асистенция в девет мача по време на престоя си в Челси и още 49 в 122 мача за Сити. След като постигна световния рекорд на Гинес, Де Бройне продължава да помага на "гражданите" да печелят трофей след трофей.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Футболистите, които загубиха всичките си средства, поддавайки се на удоволствията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички