Нюх към гола и ефикасност: Как Кристофър Нкунку ще направи Челси по-силен?


Нюх към гола и ефикасност: Как Кристофър Нкунку ще направи Челси по-силен?
Снимка: Getty Images

2882 0

Най-новото попълнение на Челси - Кристофър Нкунку, официално бе представен като футболист на "сините". Той се превръща в първия играч в ерата на новия мениджър на тима - Маурисио Почетино, и се очаква да бъде ключова част от неговите бъдещи планове. 

Нкунку предизвика фурор в Бундеслигата, носейки екипа на РБ Лайпциг. Той се превърна в голмайстор на германския елит през изминалия сезон и именно отличните му качества грабнаха окото на "сините" още през 2022 година. В настоящия материал ще Ви представим двата основни фактора, които доказват, че френският голаджия е точният човек за лондончани.

1. Головият нюх

Най-уникалното нещо за французина е неговото изключително майсторство при завършването на атаките. 25-годишният футболист е енергичен нападател, чиято реакция в атака също е прилична. Нкунку беше един от най-добрите нападатели в Европа през изминалата кампания, като вкара 23 гола в 36 мача във всички състезания за РБ Лайпциг. Числата по-горе показват колко постоянен е Кристофър Нкунку пред вратата и това също е индикация, че той ще подобри атакуващите умения и опциите на Челси през следващия сезон.

2. Универсалността на Нкунку

Французинът е може би един от най-универсалните играчи в Европа и способността му да се адаптира на много позиции е изключителна. Това може да бъде от полза за Челси, тъй като има само няколко играчи в атаката на клуба, които могат да играят на различни позиции.

Нкунку може да играе като номер 9 и 10, а също така може да се включва като втори нападател. Накратко, неговата гъвкавост е печеливша за клуба, тъй като той може да показва уменията си на повече от 2 позиции.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ромелу Лукаку взе решението за бъдещето си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички