Ван Дайк: Щастлив съм от приключението си дотук и то далеч не е завършило


Ван Дайк: Щастлив съм от приключението си дотук и то далеч не е завършило
Снимка: Getty Images/Guliver

1360 0

Върджил ван Дайк  направи два забележителни сезона, които му спечелиха трофей в Шампионската лига и признание за „Най-добрия централен бранител“ в Европа, но нидерландецът е непреклонен, че това е едва началото на неговото приключение.

"Беше сюрреалистично за мен да взема решение (между Ливърпул и останалите топ клубове). Първоначалното ми усещане беше да отида в Ливърпул. Когато заиграх в Селтик, не осъзнавах колко голям клуб е той по онова време, но знаех колко голям клуб е Ливърпул преди да се присъединя към него. Играх на техния стадион два пъти преди да акостирам на „Анфийлд“ и преди да подпиша официално, се запознах с много хора и привърженици на Ливърпул, които казваха „Надявам се да подпишеш с нас.

Беше специално, особено дебюта ми срещу Евертън, който никога няма да забравя. Стартирайки през зимата, финалът в Шампионска лига, разочарованието от загубата, но впоследствие щастието от спечелването му следващия сезон, оставането на косъм от титлата във Висшата лига и сега, очевидно, сме в отлична позиция да станем шампиони, ако обстановката позволява. Направихме голям прогрес като отбор, а аз самият като играч", започна той в интервю с анализатора на Sky Sports Джейми Реднап за The Football Show.

"Спечелването на Шампионска лига беше нереално. Успях да спя само един час, после се върнаха обратно в Ливърпул и отидохме на парада. Не можех да си държа очите отворени, но беше невероятна вечер, нещо, което никога няма да забравя. Беше наистина незабравимо – нещо, което всички искаме да изпитаме отново. Надявам се в бъдеще да получим отново възможност да вдигнем трофея от ШЛ, както и титлата на Висшата лига“, продължи бранителят.

"До тук пътят ми беше добър, изпълнен с прекрасни мигове – вярвам, че за всяко нещо си има причина. Достигнах до тук заради усилената си работа и отдаденост, и това е нещо, с което се гордея изключително много. Това е нещо, което трябва да вдъхнови много млади играчи, които нямат качествата на тези, които са играли на най-високо ниво то 16-годишна възраст. Има и друг начин да спечелиш Шампионската лига. Много съм горд от приключението си до тук и то далеч не е завършило“, завърши Ван Дайк. Междувременно днес обявиха страхотна новина за подновяването на Висшата лига - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички