Обявиха официално кога ще е рестартът на английската Висша лига


Обявиха официално кога ще е рестартът на английската Висша лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3539 0

Професионалният футбол в Англия може да бъде подновен при закрити врати от 1 юни, но зрителите може да не посещават стадионите, докато не бъде открита ваксина срещу коронавируса.

Това съобщиха от британското правителство. Тяхната карта за постепенно разхлабване на извънредното положение, която бе публикувана в понеделник следобед, постави на преден план условията, при които различни дейности могат да се провеждат безопасно.

Втората стъпка от плана включва "разрешаването за провеждане на културни и спортни събития при закрити врати за излъчване, като се избягва рискът от мащабни социални контакти“.

Остава отворен въпросът кога в Англия ще разрешат на феновете да стават част от любимия си спорт. Проблемът е, че на стадиона трудно може да се извърши дистанциране. Възможно е трибуните да бъдат частично отворени, но след началото на юли. Въпреки това важното е, че футболът се подновява след около 3 седмици! 

Клубовете от Висшата лига ще проведат среща днес, на която ще обсъдят отново подновяването на сезона в Англия, който бе преустановен в средата на март след положителната проба на мениджъра на Арсенал Микел Артета. А какво предупреждение отправи босът на Брайтън относно рестарта на сезона вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички