Ливърпул гарантира, че няма да играе с резерви, след като стане шампион


Ливърпул гарантира, че няма да играе с резерви, след като стане шампион
Снимка: Getty Images/Guliver

1923 0

Ливърпул ще увериостаналите клубове във Висшата лига, че не възнамерява да пуска по-слаб състав в оставащите си мачове до края на сезона, след като спечели шмпионската титла. Миналата седмица изпълнителен директор на английски елитен клуб, останал анонимен, сподели опасенията си, че мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп ще даде почивка на основните си играчи, щом спечели титлата.

Всички във Висшата лига осъзнават, че желанието им да подновят сезона в пандемията от коронавирус до голяма степен е продиктувано от финансови подбуди. Футболистите ще са под заплаха не само от заразяване с коронавирус, но и от получаване на контузии, тъй като дългият период на самоизолация няма как да не повлияе.

Ако към това се добави пускането на Клоп на резервни играчи в мачовете след спечелването на Висшата лига. това ще бъде още един удар за състезанието/ И без това то е под въпрос, тъй като много от клубовете са против идеята да се играе на неутрални стадиони, пише "The Telegraph".

Според изданието, на "Анфийлд" смятат подобно предположение за абсурдно. Ако в плануваната днес видеоконференция някой представител на клуб изрази подобно опсение, Ливърпул ще даде гаранции, че в оставащите им 9 мача ще играят със силен състав. На "червените" им трябват само още две победи, за да станат шампиони на Англия за първи път от 30 години насам. А каква друга заплаха има над подновяването на Висшата лига вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички