Гари Невил за бранител на Ливърпул: Той е новият Кафу


Гари Невил за бранител на Ливърпул: Той е новият Кафу
Снимка: Getty Images/Guliver

1364 0

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Гари Невил заяви, че играчът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд е най-добрият атакуващ бек от времето на Кафу. 21-годишният десен бранител е изиграл 125 мача за тима на Юрген Клоп, като спечели Шампионската лига и Световното клубно първенство през изминалата кампания.

Английският национал регистрира 12 асистенции във Висшата лига през изминалия сезон, с което подобри рекорда за най-много асистенции от защитник за една кампания в елита на Англия. Въпреки че Александър-Арнолд се превърна в неизменен титуляр на десния бек за Ливърпул и английския национален отбор, се очаква той да има сериозна конкуренция на тази позиция в състава на „Трите лъва“ от бранителя на Манчестър Юнайтед Аарън Уан-Бисака. Гари Невил, който също игра като десен бек, направи сравнение между двамата футболисти. „За момента Аарън Уан-Бисака е по-добрият защитник. Но когато Трент се впусне в предни позиции...не съм виждал никой да го прави по такъв начин от времето на Кафу. Тъй че за момента Трент е първи избор, но Уан-Бисака се развива много добре и ще бъде важна част от състава през следващите години“, заяви Гари Невил във видео в Инстаграм.

През тази кампания Трент Александър-Арнолд вече изравни рекорда си от 12 асистенции във Висшата лига и бе на път да го подобри преди кампанията в Англия да бъде временно прекратена през месец март заради пандемията от коронавирус. А ето какво каза Гари Невил за един от трансферните провали на Манчестър Юнайтед през последните години.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички