Важна промяна: Манчестър Юнайтед въведе "правилото Роналдо"


Важна промяна: Манчестър Юнайтед въведе "правилото Роналдо"
Снимка: Getty Images

5859 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед е въвел ограничения по размера на седмичната заплата на играчите след напускането на Кристиано Роналдо, пише "Daily Mail". Нововъведението вече се нарича в клуба "правилото на Роналдо".

Португалската звезда прибираше заплата, значително по-висока от тази на другите на "Олд Трафорд". Сега в клуба най-високото възможно възнаграждение за 7 дни ще бъде 200 000 паунда.

Инициатор на промяната очаквано е мениджърът Ерик тен Хаг. Той и помощниците му искат играчите да не си завиждат един на друг за парите, които клубът им плаща.

Новото правило ще засегне Давид Де Хеа, който получава 375 000 паунда седмично по договор, който действа до лятото на 2023 година. За да остане в Юнайтед, вратарят ще трябва или значително да намали заплатата си, или да напусне.

Ако испанецът склони рестрикция на възнаграждението му, той ще получава толкова, колкото и Бруно Фернандеш. Между 180 000 и 200 000 прибират още играчи като Рафаел Варан, Хари Магуайър и Каземиро. На Люк Шоу, чийто договор изтича през 2024 г., ще бъде предложена същата заплата.

Идеята на Тен Хаг и колегите му е повече играчи да получават такава заплата. Клубът не желае повече да харчи 500 000 паунда на седмица за заплатата на един човек, какъвто бе случаят с Роналдо. А ето кои бяха най-високоплатените в Англия към юли 2022 г. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички