Топ 10: Кои са най-скъпоплатените футболисти в английската Висша лига?


Топ 10: Кои са най-скъпоплатените футболисти в английската Висша лига?
Снимка: Getty Images

6967 0

Летният трансферен прозорец в английската Висша лига винаги е предоставял силни емоции на запалянковците. В хартиените и електронните издания на Острова, а и не само, ежедневно се появяват стотици имена на футболисти, както и главозамайващи цифри - било то за трансферни суми, откупни клаузи или бъдещи заплати + бонуси...

Със сигурност привличането на Ерлинг Холанд от Манчестър Сити може да смята за "черешката на тортата" за лято 2022 (до момента), но е интересно да се отбележи, че има трима играчи, които ще печелят повече (на седмица) от него, въпреки свръхзвездния му статут!

Ето какво показва класацията (Топ 10), която е изготвена от "Sportsrac" и "L'Equipe", относно това "Кои са най-скъпоплатените футболисти в Англия?":

№10 - Н'голо Канте (Челси) - 290 000 паунда

Работливият полузащитник на Челси намира място в подреждането, тъй като Пол Погба официално напусна Манчестър Юнайтед. Интересно ще бъде в каква посока ще поеме той след 1 година, тъй като договорът му със "сините" изтича след края на сезон 2022/23.

№9 - Рахийм Стърлинг (Манчестър Сити) - 300 000 паунда

Неговата ситуация е почти огледална на тази на Канте - контрактът му е до 30 юни 2023 година, но, за разлика от Томас Тухел, Хосеп Гуардиола Е склонен да се раздели още сега със своя футболист...

№8 Джак Грийлиш (Манчестър Сити) - 300 000 паунда

Преминаването му от Астън Вила на "Етихад" бе един от ключовите моменти по време на летния трансферен прозорец преди 12 месеца, но англичанинът определено не блесна (6 гола и 4 асистенции в 39 мача) и през новата кампания ще трябва да се постарае повече, ако иска да оправдае дългосрочното си споразумение с "небесносините" (до 2027 година).

№7 Ромелу Лукаку (Челси) - 325 000 паунда

Белгиецът имаше труден сезон и съвсем скоро неговото име може и да не фигурира в този списък, тъй като индикациите са, че ще се завърне в Италия и отново ще облече фланелката на Интер!

№6 Рафаел Варан (Манчестър Юнайтед) - 340 000 паунда

Още един звезден трансфер на лято 2021, но французинът ще се опита да забрави колкото се може по-бързо случилото се през кампанията - "червените дяволи" останаха извън Топ 4 и няма да играят в Шампионска лига, а това е крайно неприятно за човек, който е печелил турнира 4 пъти (с Реал Мадрид).

№5 Джейдън Санчо (Манчестър Юнайтед) - 340 000 паунда

Дълго време феновете на "Олд Трафорд" чакаха Санчо, но той, подобно на Грийлиш, не успя да навлезе в ритъм - 38 мача, 5 гола и 3 асистенции за сезон 2021/22. Може би ще го направи през новата кампания?

№4 Ерлинг Холанд (Манчестър Сити) - 375 000 паунда

86 попадения в 89 срещи с екипа на Борусия Дортмунд - това е равносметката за 21-годишния норвежец. А колко ли ще вкара в дебютния сезон за новия си отбор?

№3 Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед) - 375 000 паунда

Испанецът е вече над 10 години на "Олд Трафорд" и за този период от време се нагледа на какво ли не. Най-вероятно сезон 2022/23 ще бъде последният за него при "червените дяволи", тъй като контрактът му изтича през лятото на 2023 година.

№2 Кевин де Бройне (Манчестър Сити) - 400 000 паунда

Белгийският халф е един от най-постоянните играчи на Хосеп Гуардиола и изигра ключова роля за спечелването на титлата преди по-малко от месец. Той е обвързан със Сити до средата на 2025 година, така че, поне на този етап, феновете на "гражданите" трябва да са спокойни за бъдещето му.

№1 Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед) - 510 000 паунда

Сезон 2021/22 бе много под стандарта на "червените", но ако не беше португалецът, ситуацията щеше да бъде още по-трагична. CR7 наниза 18 гола в 30 шампионатни мача, добавяйки още 6 попадения в 7 срещи в Шампионска лига. Хич не е зле като за 37-годишен футболист...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички