В Англия определиха като "смешни" новите предложения за Европейската Суперлига


В Англия определиха като "смешни" новите предложения за Европейската Суперлига
Снимка: The Super League

2133 0

Няколко клуба от Висшата лига вече се дистанцираха от предложената нова версия на Европейската Суперлига, смятайки, че е "смешна", разкри Sky Sports. A22, компанията, която подпомага проекта на новата лига,  в четвъртък обяви предложението си нов облик. А това е състезание с до 80 отбора в многодивизионен формат, което ще бъде базирано само и единствено на спортното представяне на отборите. Никой няма да има запазено място. 

А22 е компания, сформирана, за да спонсорира и подпомага създаването на Суперлигата. Тя се е свързала с близо 50 европейски клуба от октомври миналата година насам, като след консултациите е развила 10 принципа в плана как да изглежда състезанието.

Пет клуба вече са посочили, че не искат да участват в Европейската Суперлига, като висш ръководител от лондонски отбор описва последния тласък като "въздух под налягане". "Няма "кой" или "как", нито някакви показни механизми и съдържание. Това е смешно", добави висшият изпълнителен директор. Съпротивата от страна на Висшата лига се очакваше от трите клуба, които все още се борят за проекта - Барселона, Реал Мадрид и Ювентус.

Английските клубове вече се обединиха срещу тази идея, като дори имаха и подписан документ, който гласи: "Ние сме колективно ангажирани с Висшата лига и признаваме отговорността си да я подкрепяме. Няма да участваме в създаването на нови формати на състезания извън правилата на Висшата лига". И докато първият опит за създаване на Европейската Суперлига зависеше и от отцепването на тимове от английския елит, сега подходът е друг. А именно да се получи подкрепа в целия континент, като се атакува богатството на Висшата лига.

Противопоставянето на новата версия на Европейската Суперлиха не идва само от Англия, като в изявлението от Ла Лига я сравняват с "вълка в историята на Червената шапчица". Президентът на испанската лига Хавиер Тебас каза: "Суперлигата е вълкът, който днес се маскира като баба, за да се опита да заблуди европейския футбол, но НЕГОВИЯТ нос и НЕГОВИТЕ зъби са много големи".

Разбира се, УЕФА и ФИФА са строго против Европейската Суперлига. Наскоро босът на УЕФА заяви за Реал, че "се имат за толкова важни, че всички трябва да се прекланят пред тях".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички