В Англия: Манчестър Юнайтед гони Кристиано Роналдо за 100 млн. паунда


В Англия: Манчестър Юнайтед гони Кристиано Роналдо за 100 млн. паунда
Снимка: Getty Images

2944 0

Манчестър Юнайтед ще се опита да изгони Кристиано Роналдо през януарския трансферен прозорец, гръмнаха английските медии. Опитите на 37-годишния нападател да напусне клуба през лятото са дали на шефовете веднъж завинаги да се разбере, че неговото бъдеще е извън „Олд Трафорд“. Юнайтед иска да се раздели с голмайстора, за да осигури бюджет от 100 милиона паунда на мениджъра Ерик тен Хаг през зимата.

Смята се, че заплатата на Роналдо ще освободи перо от около 30 милиона, след като клубът е готов да извади 70 за нови попълнения в средата на сезона. Тен Хаг вече похарчи 230 милиона паунда за няколко месеца, но добрия игрови облик на отбора в последните мачове са склонили ръководството да му отпусне още един сериозен транш.

На "Олд Трафорд" вярват, че с още максимум 2-3 точни попълнения тимът може да се бори челните места в класирането, а защо не и за отличие до края на сезона.

Роналдо загуби титулярното си място от началото на кампанията за сметка на Маркъс Рашфорд. В Испания пък обявиха, че португалецът е отказал двугодишен договор от Ал-Хилал в Саудитска Арабия на стойност 210 милиона паунда.

Междувременно с гола си срещу Шериф Роналдо сложи точка на най-сухия си период от 16 години. Попадението, което е под №699 в кариерата на португалеца за клубните му отбори, сложи край на серия от 8 мача, в които CR7 не се бе разписвал.

За последно той вкара срещу Брентфорд през май. Най-дългият период без гол за Роналдо изобщо датира от 2006 година, когато отново с екипа на Манчестър Юнайтед португалецът регистрира 10 мача без да се разпише.

Вижте още: Първото SIUUU за сезона: Кристиано Роналдо вкара първия си гол в Лига Европа (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички