Ерик тен Хаг похвали Кристиано Роналдо и Джейдън Санчо след победата на Манчестър Юнайтед в Молдова


Ерик тен Хаг похвали Кристиано Роналдо и Джейдън Санчо след победата на Манчестър Юнайтед в Молдова
Снимка: Getty Images

1331 0

Старши треньорът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг остана доволен от видяното в Молдова, след като "червените дяволи" победиха Шериф Тираспол с 2:0 във втория си мач от Група "Е" на турнира Лига Европа.

Кристиано Роналдо вкара първия си гол за сезон 2022/23, а Тен Хаг заяви, че португалецът е много близо до най-добрата си форма:

"Вижда се, че той е много близо до най-добрата си форма и когато стигне пика, ще започне да бележи. Виждате комбинациите с негово участие, а и ситуациите, които самият той създава. Всичко това ме радва. Роналдо имаше нужда от този гол. На няколко пъти беше много близо. Той го искаше толкова много, но всеки път ударът му биваше блокиран или се стигаше до някакво неразбирателство. Радвам се за него", заяви наставникът на Юнайтед след срещата с Шериф и след това похвали и другия голмайстор на тима - Джейдън Санчо:

"Щастлив съм за него. Той отбеляза пореден гол, след като бе толкова ефективен в предсезонната подготовка. Мисля, че това е третото му попадение през кампанията. Той се справя добре, но има още какво да подобрява. Той е футболист с много качества и може да ни бъде изключително полезен на терена. Когато натрупа повече увереност, ще стане още по-продуктивен".

"Започнахме трудно срещу съперник, който играе директен футбол и се бори за вторите топки. В началото твърде лесно губехме топката, но в един момент намерихме правилната постройка и започнахме по-добре да разиграваме между линиите. Показахме дълбочина в играта си и отбелязахме страхотен гол. След диктувахме събитията на терена тотално", каза Тен Хаг за самия мач.

*Следващият мач за Манчестър Юнайтед е дербито с Манчестър Сити от 9-ия кръг на Висшата лига - 2 октомври, "Етихад". Следващият ангажимент в Лига Европа пък е визита на Омония Никозия - 6 октомври.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички