В 3 клуба от Висшата лига са дали положителни проби за COVID-19


В 3 клуба от Висшата лига са дали положителни проби за COVID-19
Снимка: Getty Images/Guliver

1411 0

От английската Висша лига са потвърдили, че 6 човека от 3 клуба са дали положителни проби за коронавирус след първото масово тестване на клубовете. Общо 748 теста са направени пред уикенда, но не е ясно дали те включват играчите или останалите служители в клуба, или и играчите, и останалите служители (за всеки клуб може да е различно).

Клубовете, както и хората, които са дали положителните проби, не са разкрити публично поради обясними причини. Очаква се клубовете да преминат през нови тестове в края на седмицата, които ще са част от втората фаза на направения план.

Тази информация за момента е ясна за 19 клуба, като от последния такъв са се изследвали днес (19.05). Поради това, пълната информация ще бъде включена към тази от втората фаза, която ще стана ясна в събота (23.05). Ето и какво написаха от Висшата лига:

"Висшата лига може да потвърди, че в събота, 17 май, както и неделя, 18 май, 748 играчи и други работници от клубовете бяха тествани за COVID-19. От всички тях - 6 души от 3 клуба са дали положителни проби. Те ще се самоизолират за период от 7 дни.

Висшата лига предоставя тази обобщена информация заради това, към което се цели състезанието - честност и прозрачност. Повече специфични детайли за клубовете или хората няма да бъдат предоставени от лигата и резултатите ще бъдат публични, когато всички рундове на тестване приключат".

Междувременно, капитанът на Уотфорд отказа да поднови тренировки заради страх от коронавируса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички