От Висшата лига подкрепят презентация на Ливърпул с шампионския трофей


От Висшата лига подкрепят презентация на Ливърпул с шампионския трофей
Снимка: Getty Images/Guliver

1784 0

От Висшата лига заявиха, че ще подкрепи презентация на шампионския трофей за Ливърпул, ако тимът бъде коронясан за шампион и когато това условията за това са безопасни.

Отборът на Юрген Клоп, който е на 25 точки пред втория Манчестър Сити, се нуждае от само две победи, за да си гарантира първа титла на страната от 30 години насам и първа в ерата на Висшата лига. Изпълнителният директор на Премиършип Ричард Мастърс потвърди, че ще подкрепи плановете за презентация, ако социалната и обществено-здравна ситуация позволят.

"Ако това е възможно, да, ще имаме презентация на трофея. Тези хора го заслужават заради цялата си работа през годината. Ще сторим всичко възможно, за да я осъществим, но това зависи изцяло от здравната обстановка в страната", каза той, цитиран от Sky Sports.

Вчера се проведе видеоконферентна връзка, като всички 20 отбори от Висшата лига гласуваха от днес да се подновят тренировки. Това е и първата стъпка по рестарта на футбола в Англия. Решението е одобрено от независими експерти, както и от правителството на Великобритания. След седмици подготовка от клубни лекари и футболисти бе гласуван медицински протокол. "Първенството ще бъде подновено, когато е безопасно. Към момента обаче играчите не трябва да влизат в контакт. Ще се спазват най-строги мерки за безопасност и всички медицински препоръки", обявиха от Висшата лига. А как за първи път Юрген Клоп коментира евентуалната титла на своя отбор - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички