Капитанът на Уотфорд отказа да поднови тренировки заради страх от коронавируса


Капитанът на Уотфорд отказа да поднови тренировки заради страх от коронавируса
Снимка: Getty Images/Gulliver

984 0

От днес (19.05) клубовете във Висшата лига имат официално разрешение да тренират на малки групи, но официално има и играч, който е отказал да поднови занимания. Това е капитанът на Уотфорд Трой Дийни, който има притеснения за здравето на сина си, както и това на играчите от малцинствен произход.

"Тази седмица подновяваме тренировки, но аз няма да отида. Както вече казах, не става въпрос за пари. Синът ми е на пет месеца и има дихателни проблеми. Не искам да се прибера вкъщи и да го поставя в допълнителна опасност. Според правилата сега трябва да отидем на тренировка облечени в екипи, нямаме право да ползваме душовете и трябва да се приберем в същите мръсни екипи. Когато вкарам тези мръсни дрехи у дома, където са жена ми и детето ми, увеличавам опасността да донеса вируса", обясни Дийни.

"На срещата зададох някои много прости въпроси. Чернокожите, азиатците и хората от смесен произход са четири пъти по-застрашени от болестта и е два пъти по-вероятно да получим дългосрочни увреждания. Ще има ли допълнителен скрининг? Мисля, че това е нещо, върху което трябва да се помисли", каза опитният нападател. По-рано пък се появи информация, че  играчите, които откажат да тренират няма да получават заплати - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички