Юрген Клоп сериозно възропта срещу решение на Висшата лига


Юрген Клоп сериозно възропта срещу решение на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1871 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп възропта срещу решението да не бъде продължено с използването на пет смени на двубой във Висшата лига и го определи като „липса на здрав разум“, изразявайки гласно опасенията си за здравето на играчите в един сгъстен сезон. Мърсисайдци започват защитата на титлата си срещу Лийдс в събота в кампания, която стартира месец по-късно от обичайното поради тримесечното прекъсване на миналия сезон заради пандемията от коронавирус

"Започваме нов сезон, който трябва да завършим за по-кратък период, което ще бъде серизно предизвикателство, особено с прекрасното правило да разполагаме с по 18 играчи и три резерви. Става въпрос за здравето на играчите, нищо повече, но не знам защо трябва да го обсъждаме, като цяло, и не всички са съгласни, както прави целият свят, поне цяла Европа!", заяви Клоп.

Независимо от сгъстената програма, Висшата лига не последва примера на други европейски първенства в удължаването на временното правило след рестарта на миналия сезон, което позволяваше съставите да разполагат с по 20, а не 18 футболисти, а мениджърите да използват по пет смени, вместо традиционните три.

"Мислех, че от разумна гледна точка за тази конкретна година, само за нея, не завинаги, ще разполагаме с по 20 играчи и пет смени. Това, което изобщо не ми харесва, е, че говорим за това нещо, базирано на грешните факти. Не става въпрос за това някой да има по-голямо предимство, а за здравето на играчите и това да има най-високо качество в двубоите за всички отбори. Останах наистина изненадан, когато чух, че лигата е решила срещу удължаването на правилото".

А какви големи промени предстоят и в употребата на ВАР - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички