Юрген Клоп не подмина големите харчове на Челси и защити модела на Ливърпул


Юрген Клоп не подмина големите харчове на Челси и защити модела на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1430 0

Мениджърът на Юрген Клоп отправи критичен коментар към Челси във връзка със сериозната сума, която "сините" похарчиха това лято за нови попълнения. Лондончани бяха най-активният отбор от Висшата лига на трансферния пазар и привлякоха сериозни имена като Хаким Зиеш, Тимо Вернер, Кай Хаверц и Бен Чилуел срещу сериозни суми.

От своя страна шампионите Ливърпул се подсилиха единствено с гръцкия защитник на Олимпиакос Костас Цимикас, който идва на "Анфийлд" като резерва на левия бек Анди Робъртсън. "Живеем в свят, в който в момента има голяма несигурност. За някои клубове не е толкова важно колко е несигурно бъдещето - тези, които са собственост на държави и олигарси, това е истината. Ние сме различен клуб", коментира Клоп преди началото на новия сезон в Англия.

"Стигнахме до финала на Шампионска лига преди две години, след това спечелихме турнира и след това спечелихме Висшата лига като бъдем клубът, който сме. Не можем просто да се променим изведнъж и да кажем, че искаме да сме като Челси. Те привличат много нови играчи. Това може да е предимство, но означава, че те трябва да ги стиковат доста бързо. Не можеш да вземеш 11-те най-добри футболисти и да се надяваш, че след седмица ще играят най-добрият футбол. Важна е съвместната работа на тренировъчното игрище", допълни треньорът на мърсисайдци. Междувременно, Роналд Куман държи да привлече халф на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички