Юрген Клоп с първи думи за трансфера на Артур в Ливърпул, разкри кога може да дебютира


Юрген Клоп с първи думи за трансфера на Артур в Ливърпул, разкри кога може да дебютира
Снимка: Getty Images

1858 0

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп коментира привличането под наем на полузащитника на Ювентус Артур Мело. Трансферът бе изненада за мнозина, но Клоп не вижда проблем в това да се привлече играч от калибъра на Артур под наем.

Клоп също така призна, че Артур едва ли ще може да вземе участие в предстоящото мърсисайдско дерби с Евертън, тъй като документите за картотеката му няма да са готови. Германецът обаче се надява, че Артур ще бъде на разположение за старта на групите в Шампионска лига, който е идната седмица срещу Наполи.

"Много съм щастлив от този трансфер. Моята информация е, че документите на Артур няма да са готови до утре. Всички се надяваме, че той ще бъде на разположение за Наполи", започна Клоп.

"Какво ще донесе Артур на Ливърпул? Той е много добър футболист, няма две мнения по въпроса. Той вече има много вълнуваща кариера и все още е доста млад, всъщност в най-добрата възраст за футболист или наближава най-добрата възраст за футболист.

Той дава ритъм, той е наистина добър подавач, има скорост с топката, той е сигурен с топката и може да налага ритъм, което е наистина важно. Много ми харесва.

Защо да не можеш да наемеш играч като него? Само защото не му се получи на 100% в Ювентус. Виждам това като положителна страна, защото потенциалът все още е налице. Ние играем различно от Юве и всички смятахме, че той може да пасне доста добре, затова съм много доволен", завърши Клоп.

Преди дни Клоп призна, че е искал един конкретен халф в Ливърпул, но той е избрал Реал Мадрид (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички