Клоп искаше един конкретен халф, но той избра Реал Мадрид


Клоп искаше един конкретен халф, но той избра Реал Мадрид
Снимка: GettyImages

2088 0

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп индиректно призна, че е искал да привлече полузащитника Орелиен Чуамени, но той е избрал да премине в испанския колос Реал Мадрид. В последните седмици Клоп и Ливърпул са подложени на натиск заради това, че не се подсилиха с нов халф, въпреки че имат проблеми в тази зона.

Германецът бе отново запитан за ситуацията около халфовата линия на отбора и дали ще се търси решение в последните дни преди затварянето на летния трансферен прозорец.

„Ситуацията е следната: започнахме сезона с девет полузащитници и имахме всичко: креативност, скорост, млади играчи, техника, бегачи, биткаджии, подобни неща. Каквото пожелаете, го имахме на разположение.

„Всички те имат договори и след това започват предсезонна подготовка. И когато играч с едногодишен или двугодишен договор дойде и каже: „Не играх достатъчно често миналия сезон, искам да си тръгна" в този момент те си отиват. 

„Имахме различни аспекти на играта в халфовата ни линия. Всички ме питате - имам ли нужда от полузащитник? 10-ти полузащитник!? Не съм сигурен, но ние опитахме да вземем полузащитник, който реши да отиде в друг клуб, а такива неща се случват", каза Клоп, визирайки Чуамени.

„В такъв момент не става да си кажем „о, не можем да го вземем, така че нека да видим дали можем да вземем друг“. Някои играчи не са налични в този момент, но за нас това е наистина интересно. Ето как стоят нещата.

„Сега можем да привлечем някого, но дали е правилното? Не съм 100% сигурен. В краткосрочен план? Вероятно да. В дългосрочен план... не съм 100% сигурен. Винаги сме искали полузащитник, но винаги е било с условието да е правилният и не можем да променим това само заради някои неща", завърши Клоп.

Междувременно Борусия Дортмунд пак разочарова Юрген Клоп, след като отказа да продаде свой халф на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички