Сити на Пеп или Ливърпул на Клоп: Кой има повече победи с 5+ гола във Висшата лига?


Сити на Пеп или Ливърпул на Клоп: Кой има повече победи с 5+ гола във Висшата лига?
Снимка: Getty Images

2296 0

В своя мач от 5-ия кръг на Висшата лига срещу Нотингам Форест Манчестър Сити разгроми съперника с 6:0. Това се оказа 32-ият мач от първенството на Англия, в който под ръководството на Хосеп Гуардиола "гражданите" бележат 5 или повече гола.

Испанският наставник е водил английския тим в общо 233 срещи досега във Висшата лига. Това означава, че в 14% от тях Сити е громил съперниците си. Това е най-добрият подобен показател в шампионата от сезон 2016/17, именно когато Гуардиола дойде на "Етихад".

Голямата битка на Гуардиола в последните години е с Ливърпул на Юрген Клоп. Именно мърсисайдци в този период са постигнали втория резултат по този показател. Той обаче е далеч по-нисък от този на Сити - в 15 от своите мачове "червените" са вкарали 5 или повече попадения.

Германският мениджър дойде на "Анфийлд" през есента на 2015 г. Девет месеца по-късно и испанският му колега подсили "гражданите".  А ето как снощи Фабио Карвальо влезе в историята на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички