Юрген Клоп: Роберто Фирмино е най-добрият атакуващ защитник


Юрген Клоп: Роберто Фирмино е най-добрият атакуващ защитник
Снимка: Getty Images

2132 0

Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп похвали нападателя на мърсисайдци Роберто Фирмино като го нарече "най-добрия атакуващ защитник". Бразилецът играе като фалшива деветка на "Анфийлд" и така отравя повече пространства за Мохамед Салах и Садио Мане.

"Той съединява атаката и защитата. Това е най-добрият атакуващ защитник, който съм виждал в живота си. Много важен играч за нас. Роберто гони топката, много е умен тактически и е способен да играе на малки пространства. Умее много бързо да взема правилни решения", каза Клоп.

"А освен това умее и да вкарва. Много се радваме, когато от време на време награждава и нас, и себе си, например с хеттрика в мача с Уотфорд. Всички обичат, когато Боби вкарва, защото ми се струва, че не го хвалят достатъчно за старанията, които показва на терена"

"Всички обичат Боби. Как да не го обичаш? Той е много позитивен и спокоен човек. Даже и да не беше добър човек, халфовете щяха да го обичат, защото върши тяхната работа. Разбира се, Салах и Мане го обичат, защото им дава тънки и технички пасове. Фирмино пресира, поставя капани за съперника. Отбраната ни го обожава", каза още Клоп пред Daily Mail.

Ето какво още каза Клоп преди дербито с Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички