Юрген Клоп разкри преди дербито с Евертън - титуляр на Ливърпул ще трябва да се оперира!


Юрген Клоп разкри преди дербито с Евертън - титуляр на Ливърпул ще трябва да се оперира!
Снимка: Getty Images

1845 0

Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, даде пресконференция преди утрешното (21.11.) дерби срещу Евертън от 9-ия кръг на Висшата лига, което ще стартира в 14:30 ч. (българско време) на "Анфийлд".

Наставникът разкри, че левият краен бранител Анди Робъртсън ще трябва да "легне под ножа", след като контузи рамото си по време на европейската квалификация на Шотландия срещу Испания (12.10.):

"Решението клони към операция. Имаше малък шанс да се размине с такава, но след разговори с експерти изглежда, че хирургическата интервенция е най-доброто решение в дългосрочен план, така че той ще отсъства известно време. Не мога да кажа колко точно, но операциите на рамо не са от най-лесните", бяха думите на Клоп, който след това обясни кой ще замени Робъртсън:

"За наше щастие не разполагаме само с Костас Цимикас - и Джо Гомес може да играе на тази позиция. Също Люк Чеймбърс и други млади момчета, които тренират с нас. Костас е най-опитният, което е хубаво, но той не може да е на терена във всеки мач, така че имаме нужда и от други опции".

"Мърсисайдското дерби е специален двубой, който носи голямо напрежение. Фактите сочат, че Евертън се намира в добра форма. Те имаха труден завършек на миналия сезон, но в крайна сметка успешен, защото останаха в първенството. Сега началото им не беше силно, но в последните 3-4 седмици постигнаха добри резултати. Трябва да сме готови за вторите топки, за влизанията от дълбочина, да сме компактни в отбрана. Чака ни тежък мач - дербитата и мачовете от Висшата лига винаги са такива. Трябва да сме търпеливи и готови за битка", каза още Юрген Клоп.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Дарвин Нунес принуждава Клоп да изневери на свое "златно правило" - тежко решение преди Евертън!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички