Юрген Клоп преди финала с Челси: Никога не ми се е случвало да се изправя срещу по-слаб отбор


Юрген Клоп преди финала с Челси: Никога не ми се е случвало да се изправя срещу по-слаб отбор
Снимка: Getty Images

6029 0

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп даде интервю пред клубния сайт преди финала с Челси за Купата на Лигата (вижте в колко часа започва и коя ТВ ще го излъчи). 

"Реалист съм, но съм и много позитивен, защото няма как да е другояче в момента. Да се класираш за финал обаче изобщо не означава, че си близо до това да го спечелиш. Ние сме длъжни да използваме увереността от постигнатото от футболистите до момента през сезона", каза немецът и допълни:

"Важно е как съперникът е действал в последните си няколко мача, но пак не можем да сме сигурни в нищо. Не знаеш какъв ще е титулярният състав на противника, не знаеш в каква схема ще играе. Да, анализите на техните мачове са от огромно значение, но е по-важно да се фокусираш върху себе си. Ние имаме капацитета да създадем проблеми на всеки съперник".

"В крайна сметка, както винаги става, от значение ще бъде кой ще се възползва от своите моменти в решаващите ситуации, кой ще завърши по-добре атаките, кой ще се защитава по-добре, кой ще парира силните страни на съперника. Очевидно е, че ни очаква непрестанна битка през целия двубой", заяви Клоп в часовете преди двубоя и призна, че във финални мачове никога не е играл срещу по-слаби отбори, а винаги е излизал срещу такива от най-висока класа:

"Като цяло е хубаво усещането да играеш във финал. На мен никога не ми се е случвало в такива мачове да се изправя срещу по-слаб отбор - винаги съм излизал само срещу тимове от най-висока класа. И сега е същото!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички