"Срам, разочарование, унижение" - коментарът на Ралф Рангник след Ливърпул 4:0 Манчестър Юнайтед


"Срам, разочарование, унижение" - коментарът на Ралф Рангник след Ливърпул 4:0 Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1954 0

Логично, старши треньорът на Манчестър Юнайтед - Ралф Рангник, не бе в настроение след края на мача с Ливърпул и заяви, че случилото се на "Анфийлд" е срамно, разочароващо и може би дори унизително. Това бе втора тежка загуба за "червените дяволи" от мърсисайдци през сезон 2021/22 след онова 0:5 на "Олд Трафорд" през есента!

"Това е срамно, това е разочароващо, може би дори унизително. Трябва да приемем, че те са 6 години по-напред от нас", каза Рангник пред "BBC Sport" след последният съдийски сигнал. "Когато Юрген Клоп пристигна при тях, те се промениха не просто като отбор, а като клуб. Точно това трябва да се случи и при нас през следващите няколко трансферни прозореца", продължи той.

Запитан от журналист защо е решил да започне мача с трима защитници и дали развоят на срещата не е щял да бъде различен при друга схема на игра, немецът отговори така: "Не мисля, че различна формация щеше да промени нещо. Първият гол, който допуснахме - не беше част от плана ни за мача да бъдем толкова изнесени напред и да допуснем попадение на контраатака още в първите пет минути. Това промени двубоя", призна Рангник и продължи:

"През първото полувреме просто не бяхме достатъчно добри. Не печелехме първите или вторите топки. През второто пуснахме Джейдън Санчо на мястото на централен защитник и за 25 минути бяхме по-добри. Имахме две или три ситуации, но третият гол "уби" мача".

*Загубата на "Анфийлд" остави Манчестър Юнайтед на шеста позиция - на три точки от четвъртото място, на което в момента е Тотнъм, а "шпорите" дори имат мач по-малко! Следващата среща за "червените дяволи" е гостуване на петия Арсенал (23 април, 14:30 часа).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички