Трудно, но сладко! Арсенал се измъчи, но оцеля с 10 души срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)


Трудно, но сладко! Арсенал се измъчи, но оцеля с 10 души срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2094 0

Арсенал постигна измъчена победа с 1:0 при гостуването си на Кристъл Палас в лондонско дерби от втория кръг на Висшата лига. Така възпитаниците на Микел Артета продължават с пълен актив от точки от началото не сезона.

Скъпоценната победа за артилеристите донесе Мартин Йодегор. Норвежецът вкара от дузпа в 54-ата минута, което се оказа достатъчно за трудния, но сладък успех.

„Топчиите“ устискаха 3-те точки с намален състав, след като Такехиро Томиясу получи червен картон в 67-ата минута. В крайна сметка хората на Микел Артета оцеляха до края и си тръгнаха с пълен комплект точки от „Селхърст Парк“.

По този начин Арсенал се нареди в челото с 6 точки, колкото имат още Брайтън  и Манчестър Сити. Палас остава 11-ти с 3 пункта.

Двубоят започна с натиск на гостите. Те така и обаче не стигаха до чисти голови положения. Постепенно и Палас се поокопити и затрудняваше „артилеристите“ да разгърнат играта си.

След половин час игра Нкетиа излезе сам срещу Джонстън, но нацели гредата. До почивката се стигна до една любопитна ситуация, при която Деклан Райс имаше проблем с лещите на очите си.

Пет минути след антракта Арсенал получи право да изпълни дузпа. След заучено изпълнение на фал, Нкетия бе изведен в пеналта. Нападателят чукна кълбото пред  вратаря Джонстън, който го фаулира. Капитанът Йодегор пое отговорност и прати и топката в мрежата от бялата точка – 0:1.

В рамките на 7 минути между, 60-та и 67-та, Такехиро Томиясо действа много глупаво и си изкара два жълти картона. Така той остави тима си с 10 души на терена.

До края Палас не успя да се възползва от численото си превъзходство и Арсенал запази крехкия си аванс.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички