Джака: През 2019-а исках да напусна Арсенал заради феновете


Джака: През 2019-а исках да напусна Арсенал заради феновете
Снимка: Getty Images

1449 0

Новото попълнение на Байер Леверкузен Гранит Джака е искал да напусне Арсенал през 2019 година, след като е бил освиркан от феновете, и да се премести в Херта Берлин. Това каза самият той пред "Веркзелф-Ярбух". След края на мача срещу Кристъл Палас през 2019-а той е бил "решен да не облече никога повече фланелката на отбора".

"Наистина ме заболя и беше напълно невъзможно в онзи момент да играя отново за Арсенал и за феновете, които тогава ме освиркаха, според мен без никаква причина", каза швейцарският халф. Той призна, че дори неговият баща го е посъветвал да напусне клуба.

"Когато се преместих в Борусия Мьонхенгладбах през 2013, имах много труден период и исках да напусна. Тогава баща ми каза: "Ако избягаш сега, винаги ще бягаш". Останах и нещата се подобриха", разкри Джака.

"Но в Арсенал, след инцидента, за първи път баща ми каза: "Свършено е, трябва да напуснем". Багажът ни беше събран и имах уговорка с Херта. Бях готов да си тръгна", разказа той.

Футболистът е бил убеден да остане от новия тогава треньор Микел Артета, който все още е начело на "топчиите". "Не знам как, но той ме убеди и за пръв път през живота си взех решение без моите родители", каза халфът.

Той остана още четири години в лондонския клуб и стана любимец на феновете, преди да направи трансфер в Леверкузен миналия месец. "Такъв обрат в отношението на феновете може би никога не е виждан в английския футбол", смята Гранит Джака. И Михайло Мудрик от Челси се оплака от феновете на Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички