Манчестър Сити излъга Нюкасъл, Холанд блесна, но с пропуски (ВИДЕО)


Манчестър Сити излъга Нюкасъл, Холанд блесна, но с пропуски (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3542 0

Манчестър Сити победи Нюкасъл с 1:0 в среща от втория кръг на Висшата лига. Двубоят на „Етихад“ предложи тактическо надлъгване, от което краен победител все пак излезе Пеп Гуардиола и неговите „граждани“.

Скъпоценното попадение заби световният шампион с Аржентина Хулиан Алварес в 31-ата минута. Той прати топката в мрежата на Поуп след страхотен удар.

Като цялото срещата не предложи кой знае колко чисти голови положения. Това обаче не попречи на Ерлинг Холанд да блесне. Този път норвежката голова машина го направи с пропуските си.

Любопитното е, че за цял мач Хосеп Гуардиола не извърши нито една смяна в състава си. Същевременно победата над Нюкасъл е №15 подред като домакини на „свраките“, което е изравнено най-добро постижение в историята на „гражданите“.

Така Манчестър Сити събра актив от 6 точки, но е втори в класирането заради по-лошата си голова разлика от Брайтън, който също е две победи в първите два кръга. Нюкасъл остава 6-ти с 3 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано двубоят на „Етихад“ започна с натиск на домакините. Те имаха сериозно териториално превъзходство, но не успяваха да създадат чисто голово положение пред вратата на Поуп.

ГОООЛ! Сити откри резултата в 31-ата минута. Хулиан Алварес заби фамозен гол. Той получи перфектен пас пеналта от Фоудън след пробин отдясно. Аржентинецът бе само и си нагласи топката и прати топката в горния ляв ъгъл на Поуп – 1:0

Домакините не изпускаха инициативата. Положенията обаче бяха рядкост.

В 40-ата минута Холанд за първи път имаше шанс да реализира. Норвежецът получи кълбото в пеналта, стреля диагонално, но покрай дясната странична греда.

Първото полувреме премина повече при тактическо надлъгване. Домакините все пак успяха да материализират териториалното си предимство и да се оттеглят на почивка с аванс.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката „гражданите“ продължиха да владеят инициативата. Трудностите им да се справят с отбраната на „свраките“ обаче не секнаха.

Дойде време под прожекторите отново да попадне Холанд. В 63-ата минута той би от отлична позиция, но не уцели целта. Няма и минута по-късно норвежецът отново не успя да вкара, след като Поуп отрази с крак изстрела му.

В определен период до края гостите пробваха натиск, но безплоден.

Фил Фодън в последната минута стреля диагонално, но Поуп се справи, избивайки с крак. Така Сити спечели трудна, но сладка победа.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканжи, Диаш, Гвардиол, Родриго, Ковачич, Фоудън, Грийлиш, Алварес, Холанд

Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Шар, Ботман, Бърн, Тонали, Гимараеш, Жоелинтон, Алмирон, Исак, Гордън

ПРЕДИ МАЧА:

Манчестър Сити започна кампанията с класическа победа  с 3:0 като гост на Бърнли. Точно в този мач се контузи Кевин де Бройне. След това „гражданите“ спечелиха за първи път в историята си Суперкупата на Европа. Те се наложиха с 6:5 след дузпи над Севиля.

Нюкасъл стартира с разгром над Астън Вила с 5:1. Те участваха с най-резултатната среща от първия кръг.

През миналия сезон Сити спечели с 2:0 на „Етихад“ и извъртя 3:3 като гост. „Свраките“ се превърнаха в тотален абонат на „гражданите“ като гости.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички