Tри страхотни гола срещу Лестър донесоха три точки и трета поредна победа на Челси (ВИДЕО)


Tри страхотни гола срещу Лестър донесоха три точки и трета поредна победа на Челси (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1143 0

Челси записа трета поредна победа във всички турнири, след като успя да се справи с Лестър като гост с 3:1 в мач от 27-ия кръг на английската Висша лига.

В 11' Бен Чилуел се възползва от странно центриране на Калиду Кулибали и съумя да открие резултата със страхотен удар от воле, който разпечата вратата на Джеймс Уорд. Малко по-късно пък Жоао Феликс проби и нанесе прехвърлящ удар, но имаше малшанса опитът му да срещне гредата. 

Отново Жоао Феликс бе под светлината на прожекторите, когато негово попадение бе отменено поради засада. Грешка при изнасянето на топката на гостите доведе до красив изравнителен гол извън наказателното поле на Патсон Дака в 39'. Радостта на "лисиците" не продължи дълго, тъй като в добавеното време Кай Хаверц възстанови преднината на Челси.

В 78-ата минута Матео Ковачич сложи точка на спора с красив гол, възползвайки се от прекрасно подаване на Михайло Мудрик, който записа първото си голово участие откакто акостира в Западен Лондон. В 87' Ваут Фас от Лестър бе изгонен, след като извърши нарушение и получи втори жълт картон. 

Челси записа трети пореден успех във всички турнири. Момчетата на Греъм Потър се намират на десетата позиция в таблицата и са с актив от 37 пункта. Лестър е на 16-ата позиция с 24 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички