Треньори, играчи и журналисти от Висшата лига бойкотират "BBC" след скандала с Гари Линекер


Треньори, играчи и журналисти от Висшата лига бойкотират "BBC" след скандала с Гари Линекер
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1598 0

Висшата лига на Англия осъмна със сериозен скандал, чийто мащаби тепърва ще станат ясни. В основата му се състои скандалното решение на "BBC" да махне легендата на английския футбол - Гари Линекер, от поста водещ след спорна негова публикация в социалните мрежи.

Бойкотът

Бившият нападател обаче срещна огромна подкрепа от своите колеги, които се обявиха в негова защита. Треньори, футболисти и специалисти обявиха бойкот на програмата на "BBC" по време на двубоите от уикенда. 

Очаква се голяма част от тях да откажат присъствие в интервюта и анализи на дадени срещи, което от своя страна принуждава организаторите да отменят всички свои събития. Това означава, че феновете няма да могат да чуят любимците си след мачовете на своите отбори. Медиите на Острова съобщават, че треньори като Юрген Клоп, Пеп Гуардиола и Греъм Потър вече са заявили подкрепата си към бившия голмайстор.

Резултатът

Водещите на предаването "Match of the Day", които от години работят редом с Линекер - Алън Шиърър и Иън Райт, обявиха, че няма да заемат обичайните си места. Поради тази причина, телевизията съобщи, че ще излъчи само обзор от съботните и неделни мачове.

"Daily Mail" информира, че голям брой наставници и футболисти обмислят присъединяване към бойкота. Остава да видим колко дълго всъщност ще продължи той и дали "BBC" ще предприеме промяна в решението си за Линекер. 

Наскоро именно тази медия "блесна" пред феновете със скандални с**с звуци по време на ефир (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички