Трент Александър-Арнолд имаше и своите силни моменти в отбрана срещу Манчестър Сити (ВИДЕО)


Трент Александър-Арнолд имаше и своите силни моменти в отбрана срещу Манчестър Сити (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1678 0

Голямото дерби във Висшата лига между претендентите за титлата Манчестър Сити и Ливърпул продължава да е актуална тема сред футболните запалянковци. Зрелищното 2:2 на "Етихад" предизвика много коментари в социалните мрежи, като се изказаха различни мнения.

Част от привържениците смятат, че тимът на Сити е надиграл своя съперник и само липсата на късмет е попречило на "гражданите" да вземат победата и до голяма степен да решат спора за титлата. Според други, двубоят е бил равностоен и е имало голямо тактическо надлъгване.

Манчестър Сити безспорно създаде много на брой чисти голови положения, а някои от тях дойдоха през дясната зона, където действа Трент Александър-Арнолд. Крайният бранител на Ливърпул отнесе критики за представянето си в отбрана, което не бе на нужното ниво.

В социалните мрежи обаче се появи любопитно видео с подбрани положителни моменти от играта на Александър-Арнолд в дефанзивен план срещу Сити, като изявите му дори се сравняват с легендарния бранител на Милан Паоло Малдини.

Няма съмнение, че по-силната част от играта на Александър-Арнолд е в офанзивен план и това е видно от големия брой пробиви и асистенции. Защитникът допусна някои грешки срещу Сити, но пък и имаше важни намеси, без които резултатът надали щеше да остане 2:2. 

Преди дербито на "Етихад" Трент Александър-Арнолд бе сравнен с Кевин де Бройне заради това си отиграване (ВИДЕО)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички