Треньорът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник коментира слуховете за Ерлинг Холанд


Треньорът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник коментира слуховете за Ерлинг Холанд
Снимка: Getty Images

3292 0

Немският старши треньор на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник даде по-рано днес първата си пресконференция като наставник на тима. В началото той коментира представянето на отбора във вчерашния мач срещу Арсенал, но не пропусна да каже няколко думи и за бъдещата трансферна политика на клуба:

"Не сме говорили за привличане на нови играчи. Сега е време да опозная сегашния състав по-детайлно, който определено не е малък. Има достатъчно футболисти. Може би след Коледа ще поговорим за евентуални трансфери през зимата, но моят опит сочи, че това не е подходящо време за значими сделки", заяви Рангник и след това коментира слуховете, че ще вземе бонус ако убеди Ерлинг Холанд да акостира в Манчестър:

"10 милиона за Холанд, 10 милиона за Мбапе, 10 милиона за Левандовски и 10 милиона за Кимих. Това са глупости, нямам такава клауза в договора си. Знам какъв играч е той, но междувременно го разбра и целият свят. Тук имаме достатъчно офанзивни футболисти, толкова много топ футболисти, че няма нужда да говорим за други".

Ралф Рангник говори и за историята на клуба и тежкото наследство на Сър Алекс Фъргюсън:

"Няма нищо странно, че след толкова дълъг и успешен период е необходимо време, за да може клубът да намери свой нов път. Има непоследователност в трансферната политика и придърждане към ДНК-то на клуба. В бъдеще с борда сме на едно мнение, че не трябва да има твърде много промени в начина, по който се менажират нещата".

"Поглейждайки назад, виждаме легенди като Джордж Бест и Боби Чарлтън, миналата седмица разгледах в "Гугъл" най-известните играчи на клуба. Можете да ги подредите в четирите най-добри отбора в последните 50-60 години. Наясно съм и с трагедията в Мюнхен, така че историята е уникална. Трябва да сме сигурни, че ДНК-то на клуба ще бъде уважавано", добави новият старши треньор на "червените дяволи".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички