Ралф Рангник с първа пресконференция като треньор на Манчестър Юнайтед


Ралф Рангник с първа пресконференция като треньор на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

3568 0

Новият старши треньор на Манчестър Юнайтед - Ралф Рангник, даде първата си пресконференция пред журналисти. В нея той разкри как се е стигнало до пристигането му на Острова, поясни какви ще бъдат целите му и каква е неговата визия за играта. Немският специалист разкри и че е имал оферта от Челси по-рано през годината:

"Когато Челси се свърза с мен, те ми предложиха единствено да бъда временен мениджър за четири месеца. В Юнайтед наистина говорим за месеци, но също така и за още две години в ролята на съветник. Ако Манчестър Юнайтед се свърже с теб и ти предложи такова нещо, не можеш да откажеш", заяви той в началото.

"Първата ми цел е да внеса повече баланс в отбора. Вчера също допуснахме два гола, а ако погледнете бройката допуснати голове, то тя е около два на мач средно. Това е твърде много. Това не може да се случва всеки мач. Аз смятам, че трябва да се минимизира фактор като случайността. Чаках с нетърпение четвъртък, вчера в директорската ложа чувствах, че може да стане 3:3, а като треньор ти не искаш този тип мачове, така че в крайна сметка съм повече от щастлив от резултата", бяха думите по отношение на вчерашната победа на Юнайтед.

"Аз съм много амбициозен. Искам да постигнем възможно най-успешния сезон, но и трябва да бъдем реалисти. Разликата с водещите три отбора в момента е голяма, но да видим. Ще вземем мачовете стъпка по стъпка. Трябва да сме сигурни, че имаме най-голям шанс да спечелим всяка следваща среща и след това стъпка по стъпка да се убедим, че играчите разбират идеята и мога да им предложа начин, по който да играят вбъдеще. Гуардиола е в Манчестър Сити от три години, Юрген от пет, Тухел е едва от февруари, но всички те са малко по-напред с времето и в начина си на развитие. Повече от доволен съм от играчите, с които разполагам", категоричен бе Рангник.

"Модерният футбол се промени напълно в последните 10 години, вече е много по-физически, много по-атлетичен, много по-вертикален, така че трябва да развивате и телата, и мозъците на играчите", добави треньорът и каза няколко думи за решението на Майкъл Карик:

"С Майкъл Карик се запознах преди два дни, както и с Киърън Маккена. Проведохме дълъг разговор, може би повече от час. Опитах се да го убедя да остане, защото съм повече от щастлив да работя с този треньорски щаб и се нуждая от тяхната експертиза и познаване на нещата, но в крайна сметка трябваше да приема неговото решение. Ще опитам да доведа двама или трима нови човека в следващите седмици, но това не е толкова лесно заради Брекзит".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички