За историята: Кристиано Роналдо е сам на върха на височина от 800 "метра"


За историята: Кристиано Роналдо е сам на върха на височина от 800 "метра"
Снимка: Getty Images

6756 0

Суперзвездата на Манчестър Юнайтед и Португалия Кристиано Роналдо се превърна в първия футболист в историята на футбола, който отбелязва 800 гола в кариерата си. CR7 се разписа два пъти през второто полувреме за успеха на "червените дяволи" над Арсенал с 3:2 късно снощи и вече има 801 гола, което не е постигано от друг играч в професионалния футбол!

115 от попаденията на петкратния носител на "Златната топка" са за националния му отбор, а другите са разпределени по следния начин:

Спортинг Лисабон - 5

Манчестър Юнайтед - 130

Реал Мадрид - 450

Ювентус - 101

Роналдо е отбелязал 510 гола с десния си крак, 149 с левия и 140 с глава (два гола с други части на тялото). Португалецът е реализирал 142 дузпи в кариерата си, а след завръщането си на "Олд Трафорд" има 12 гола в 14 мача като титуляр!

"Мислите ни вече са насочени към следващия мач, няма време за празнуване. Днешната победа бе много важна, за да се върнем на правилния път, но все още имаме да извървим дълъг път, докато стигнем крайната цел. Поздравления на всичките ми съотборници, днес показахме страхотен дух. И специални благодарности на нашите привърженици, нямаше как да се справим без вас", написа Кристиано Роналдо в социалните мрежи след двубоя.

*На второ място сред най-големите голмайстори в историята на футбола е Пеле със 765 (за бройката има различни данни), а Лионел Меси е по петите на Роналдо със 754 попадения...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички