Майкъл Карик си събра багажа и напусна Манчестър Юнайтед след победата срещу Арсенал


Майкъл Карик си събра багажа и напусна Манчестър Юнайтед след победата срещу Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

3512 0

Временният треньор на Манчестър Юнайтед - Майкъл Карик, изненадващо обяви, че напуска клуба, веднага след края на мача срещу Арсенал в четвъртък вечер. Новината бе потвърдена от "червените дяволи", а бившият футболист също обясни решението си:

"Огромни благодарности и най-добри пожелания от всички в Манчестър Юнайтед към Майкъл, който реши да напусне клуба след 15 години безупречна работа като играч и треньор. Тъжни сме, че той си тръгва, но уважаваме неговото решение", написаха от Юнайтед и добавиха:

"Той ще бъде запомнен като един от най-добрите халфове в историята на Манчестър Юнайтед, а в последно време и като треньор, който работи неуморно с двама мениджъри и помогна за изграждането на силен състав, който Ралф ще наследи. Благодарни сме за неговото лидерство в периода на транзиция. Той винаги е добре дошъл и си остава една от легендите на клуба", бяха думите на футболния директор Джон Мърто.

"Времето, прекарано в този велик клуб, ще остане като най-добрите години от кариерата ми. Когато дойдох тук преди 15 години и в най-смелите си мечти не съм си представял, че ще спечеля толкова много трофеи. Никога няма да забравя прекрасните моменти като футболист и като част от треньорския щаб", започна Карик.

"Въпреки това, след дълги размишления, прецених, че сега е правилният момент да си тръгна от клуба. Искам специално да благодаря на всички играчи и на целия екип в съблекалнята за дългите часове работа с толкова прекрасни хора. Вярвам, че изградих дълготрайни приятелства. Аз съм и винаги ще бъда фен на Манчестър Юнайтед и ще идвам да гледам възможно най-много мачове. Искам да пожелая всичко най-добро на Ралф, на негоивя екип, на играчите, на феновете и дано предстои светло бъдеще, а аз ще давам подкрепата си от трибуните като фен", завърши коментара си Майкъл Карик.

*По време на активната си кариера в Манчестър той изигра 464 мача (2006 - 2018 година). За този период от време Карик спечели 5 титли от Висшата лига, 2 Купи на Лигата, една Шампионска лига, една Лига Европа и едно Световното клубно първенство. Като старши треньор на Юнайтед той води тима само в три срещи, но не допусна загуба като гост на Челси и победи Виляреал и Арсенал!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички