Треньорът на Арсенал се изказа ласкаво за един от футболистите в тима


Треньорът на Арсенал се изказа ласкаво за един от футболистите в тима
Снимка: Getty Images/Guliver

909 0

Треньорът на Арсенал Микел Артета похвали левия бек на отбора Кийрън Тиърни, като определи младия бранител за бъдещето на клуба. Тиърни премина на „Емиратс Стейдиъм“ през миналото лято за сумата от 25 милиона паунда от Селтик, след като изкара 4 сезона с фланелката на „детелините“.

22-годишният футболист претърпя редица контузии през настоящата кампания, което лимитира изявите му до само 4 мача в Английската Висша лига, като той все още не е записал участие с екипа на Арсенал под ръководството на Микел Артета. Въпреки това испанският наставник смята, че левият бек е изключително талантлив и ще има сериозно влияние върху отбора, когато отново е готов за игра. „Нямам търпение да работя с него и да му дам възможност за изява. Мисля, че той е чудесен по много показатели. Той ще допринесе с нещо специално за отбора. Жалко е, че Тиърни се контузва толкова често, но това е част от неговото развитие. В кариерата си минаваш през такива моменти“, заяви Микел Артета в интервю за ‘Adidas’.

Отборът на Арсенал се намира на незавидната 9-та позиция във временното класиране на Висшата лига. А ето срещу каква сума „артилеристите“ са готови да се разделят с голмайстора си Пиер-Емерик Обамеянг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички