Арсенал ще привлича само свободни агенти


Арсенал ще привлича само свободни агенти
Снимка: Getty Images/Guliver

1333 0

Отборът на Арсенал ще привлича само футболисти със свободен трансфер или ще разменя играчи. Това обявиха от клуба предвид финансовата ситуация, в която се намират „артилеристите“.

От „Емиратс Стейдиъм“ помолиха футболистите си да намалят заплатите си с 12.5 процента до март месец следващата година с идеята на намалят загубите в клуба по време на пандемията от коронавирус. Очаква се треньорът Микел Артета да разполага с минимален бюджет през следващия трансферен прозорец. Поради тази причина от Арсенал се фокусират върху играчи, чиито договори изтичат през това лято, като ще се опитат да уговорят и няколко размени на футболисти. Крилото на Челси Вилиан е една от потенциалните цели, след като агентът му Киа Жоорабчиан е близък с Арсенал и един от директорите в тима Еду. Сделките за размяна на футболисти ще бъдат малко по-трудно уговорени, тъй като и двата клуба трябва да се съгласят на въпросната размяна.

Началната и крайната дата на летния трансферен прозорец все още не са ясни, тъй като краят на сезона във Висшата лига ще се забави заради пандемията от коронавирус. Очаква се намалението на заплатите да падне до 7.5 процента, ако Арсенал се класира за Лига Европа, а ако „артилеристите“ изненадващо си осигурят място в Шампионската лига, те ще получат пълните си възнаграждания. А ето каква история от съблекалнята на Арсенал разказа Дани Себайос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички