Анри разкри защо му е било по-лесно в Арсенал, отколкото в Барселона


Анри разкри защо му е било по-лесно в Арсенал, отколкото в Барселона
Снимка: Gulliver/GettyImages

1334 0

Бившият френски нападател Тиери Анри сподели, че му е било много по-лесно да играе в Арсенал, отколкото Барселона, заради свободата, която му е давал Арсен Венгер. Анри придоби статута на легенда в състава на „артилеристите“, след като изкара изключително успешен период от 8 години в Северен Лондон.

Французинът успя да отбележи 226 гола в 369 мача за Арсенал, с което се превърна в рекордьорът по голове в историята на клуба. Анри взе участие във видеоразговор със Серхио Агуеро за ‘PUMA Football’, в който обясни защо се е радвал на толкова успешен период с екипа на „топчиите“. „В Арсенал можех да правя каквото си поискам. Беше ми много по-лесно в Арсенал, тъй като до мен бяха или Бергкамп или Кану. Те обичаха да остават в центъра на атаката, което ми позволяваше да се върна назад или да се преместя наляво или надясно. Когато бях в Арсенал, си мислех, че никога няма да напусна, но го направих. Отидох в Барселона и Рийкард ме накара да играя по левия фланг на атаката. След това дойде Пеп, който ме караше да стоя само на позицията си, за да могат халфовете да се движат повече. Той е страхотен треньор, но изисква много“, сподели Тиери Анри.

42-годишният Анри спечели шест трофея с Арсенал, включително и две титли от Висшата лига. С „артилеристите“ той игра финал в Шампионската лига през 2006-та година, но загуби от бъдещия си тим Барселона. А ето каква е била реакцията на Лионел Меси, когато Анри дошъл в Барселона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички