Леман с чудато обяснение на рухването на Непобедения Арсенал


Леман с чудато обяснение на рухването на Непобедения Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1473 0

Бившият вратар на Арсенал Йенс Леман направи любопитно разкритие, свързано със сезона на "Непобедимите". Тогава "артилеристите" спечелиха Висшата лига, без да допуснат нито едно поражение, но отпаднаха от ФА Къп и Шампионска лига в рамките на 5 дни. В четвъртиналите на Шампионска лига отборът отпадна от Челси.

"Никога не съм разбирал това, то все още се случва с големите отбори - графоикът във Висшата лига, който трябва да се следва в края на сезона. В продължение на 10 дни ние трябваше да играем срещу топотбори. Нито един отбор, колкото и добър да е той, не може да играе на всеки два или три дни на такова високо ниво. Това беше нашата слабост срещу Челси", коментира германецът, цитиран от beIN Sports.

"Спомням си, че допуснах грешка, защото играхме с изцяло нова топка на "Найк" - тя се въртеше така, че не можах да я отразя. Не можах да я хвана. Франк Лампард изравни, а в крайна сметка ние толкова се изморихме, че не успяхме да задържим равенството", допълни Леман.

Леман игра за Арсенал в периода 2003-2008 година и се върна за няколко месеца през 2011 година. По това време в Шампионска лига топките на "Adidas" се използваха само във финала. Шампионска лига в това издание бе спечелена от Порто. Непобедимият сезон за Арсенал беше 2003/04. А кой от тима на "артилеристите" от 2017-а е достоен за "непобедимия" тим вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички