Треньорът на Арсенал с призив към феновете преди завръщането на Пиер-Емерик Обамеянг на "Емиратс"


Треньорът на Арсенал с призив към феновете преди завръщането на Пиер-Емерик Обамеянг на "Емиратс"
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1338 0

Във вечерта на 2 май (22:00 ч.) Арсенал е домакин на Челси в столично дерби от 34-тия кръг на английската Висша лига, а старши треньорът на "топчиите" - Микел Артета, призова феновете на отбора да посрещнат подобаващо нападателя Пиер-Емерик Обамеянг, който напусна "Емиратс" в началото на 2022 година.

*Габонецът изигра 4 сезона с екипа на Арсенал между 2018 и 2022-ра, отбелязвайки 92 гола в 163 мача във всички турнири (+21 асистенции). Последва преминаване в Барселона със свободен трансфер, но на 1 септември се върна на Острова и облече екипа на градския съперник Челси срещу сумата от 12 милиона евро.

"Нека да му кажем "благодаря". Да му отдадем своя респект и благодарност за това, което беше. Той беше невероятен играч за нас, вкара много попадения, беше наш капитан и го заслужава. Нека просто да му кажем "благодаря" и да му бъдем благодарни", призова Артета на пресконференцията си преди сблъсъка.

33-годишният Обамеянг не е твърд титуляр в състава на Челси през кампанията и е записал 915 игрови минути, които са били разпределени в общо 20 мача (единият от тях при домакинството на Арсенал на 6 ноември, загубено с 0:1), в които се е отчел с 3 гола, 1 асистенция и 1 жълт картон. Договорът му на "Стамфорд Бридж" е в сила до 30 юни 2024 година...

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - След ЦСКА 0:1 Лудогорец - в Сърбия сравниха Саша Илич с треньора на Арсенал Микел Артета!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички