4 кръга преди края на сезон 2022/23 - Лийдс ще уволнява треньора си, вече е набелязан и негов заместник


4 кръга преди края на сезон 2022/23 - Лийдс ще уволнява треньора си, вече е набелязан и негов заместник
Снимка: Getty Images

934 0

Ръководството на елитния английски Лийдс обмисля да уволни испанския старши треньор Хави Гарсия и да го замени със Сам Алардайс, пише авторитетното издание "The Athletic", както и известният италиански журналист Фабрицио Романо. 

След загубата с 1:4 при гостуването на Борнемут на 30 април, "белите" заемат 17-о място с едва 30 точки в актива си, колкото имат и 16-ият Лестър, както и 18-ият Нотингам.

53-годишният Гарсия застана начело на Лийдс през месец февруари, когато клубът се раздели с Джеси Марш заради серията от неубедителни резултати в началото на 2023 година.

Той обаче не успя да подобри особено представянето на тима през последните седмици, записвайки само 3 победи от 12 мача във Висшата лига.

Твърди се, че в опит да се спаси от изпадане в Чемпиъншип, ръководството на Лийдс вече е провело разговори с бившия мениджър на Евертън Сам Алардайс, макар и да остават четири кръга до края на сезон 2022/23, в които тимът ще се изправи срещу Манчестър Сити (гостуване, 6 май), Нюкасъл (домакинство, 13 май), Уест Хям (гостуване, 21 май) и Тотнъм (домакинство, 28 май).

*Още новини за английски футбол можете да четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички