Треньорски рокади в Тотнъм? "Шпорите" набелязаха заместник на Конте


Треньорски рокади в Тотнъм? "Шпорите" набелязаха заместник на Конте
Снимка: Getty Images

1525 0

Тотнъм е хвърлил око на старши треньора на Бенфика Роджър Шмид. „Шпорите“ ще се опитат да привлекат германския наставник, ако Антонио Конте откаже да поднови договора си.

Английският тим направи впечатляващ старт на сезона под ръководството на италианския мениджър. В момента лондонският клуб заема третото място във Висшата лига – отборът има изиграни 13 мача, от които е спечелил 26 точки. Тотнъм се класира и за осминафиналите в Шампионска лига, след като оглави група „D“.

Заради доброто представяне на отбора под ръководството на Антонио Конте от клуба имат желанието да подновят договора на италианския наставник, който изтича следващото лято.

Италианецът обаче е свързан със завръщане в Ювентус, където да замени Масимилиано Алегри. Това принуждава ръководството на Тотнъм да мисли и за други варианти за треньорската позиция.

Треньорът на Бенфика Роджър Шмид може да се окаже идеалната опция за заместник на Конте. Отборът на германския наставник продължава да изумява с изявите си. „Орлите“ заемат челната позиция в португалското първенство и имат 10 победи и едно равенство от началото на сезона.

Бенфика продължава да изумява и в Шампионска лига – клубът оглави група „Н“, като остави зад себе си ПСЖ, Ювентус и Макаби Хайфа. Отборът на Шмид е непобеден и в европейския клубен турнир.

Германският наставник застана начело на Бенфика през юли и подписа двугодишен договор с португалския клуб.

И докато Шмид се радва на успехите на възпитаниците си, Тотнъм се сблъсква с голяма липса в предни позиции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички