Драма с марка "Шампионска лига": УЕФА едва определи кой е първи между ПСЖ и Бенфика


Драма с марка "Шампионска лига": УЕФА едва определи кой е първи между ПСЖ и Бенфика
Снимка: Getty Images

3981 0

Рядко срещан случай беляза последния кръг в груповата фаза на Шампионска лига, в който едва бе определен победителят в група "H", където ПСЖ и Бенфика завършиха наравно по редица показатели и с просто око е невъзможно да се определи кой трябва да продължи напред. 

Всъщност, парижани до последно бяха на върха, но попадение на Жоао Марио във втората минута от добавеното време оформи разгромната победа на Бенфика в Израел над Макаби Хайфа - 6:1, и изравни головата разлика с тази на ПСЖ, който се наложи над Ювентус отново с 2:1. 

Всички тези резултати направиха така, че и двата тима да имат по четири победи и две равенства, постигнати в преките двубои с еднакъв резултат - 1:1, а общата голова разлика става 16:7. В Париж надали някой е мислил, че може да се стигне дотам, след като в Португалия срещата на "орлите" с тима от Израел завърши едва 2:0. 

Равните параметри обаче завършват при отбелязаните голове като гост. Шестте , реализирани от португалския гранд в Израел, означава, че Бенфика е отбелязала цели 9 попадения като гост, докато парижани са с "едва" 6. По този начин "орлите" изпреварват гранда от Франция, а попаденията на чужд терен са чак 7-мият показател, по който могат да бъдат разделени два отбора с равни данни. 

Интересен факт е, при равенство и по този показател, щяха да се гледат дисциплинарните показателни на двата тима. Там предисмтвото беше за ПСЖ. 

Ето всички тимове, които продължават към елиминациите в Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички