Трансферният прозорец затвори: Ето 10-те най-скъпи трансфера това лято


Трансферният прозорец затвори: Ето 10-те най-скъпи трансфера това лято
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

12445 0

Летният трансферен прозорец в топ 5 първенствата на Европа затвори! Последният ден на трансферния пазар се оказа изпълнен с изненади и обрати, като безспорно новината на деня беше завръщането на Антоан Гризман в Атлетико Мадрид. Най-голям интерес обаче имаше към трансферната сага около Килиан Мбапе и неговото преминаване в Реал Мадрид, което така и не се осъществи.

Пари Сен Жермен отказа да преговаря с Реал за трансфера на нападателя, който имаше желанието да напусне "Парк де Пренс". Така французинът ще трябва да почака поне до зимата, когато ще може да подпише предварителен договор с Реал за преминаването му като свободен агент през идното лято. В ПСЖ пък ще се надяват, че Мбапе ще размисли и ще поднови договора си с клуба, въпреки че французинът вече отказа да стане най-скъпоплатеният футболист в света.

Това лято обаче ще се запомни и с два емблематични трансфера: Лионел Меси шокиращо напусна Барселона и се присъедини към ПСЖ, докато Кристиано Роналдо си тръгна от Ювентус и се завърна в бившия си клуб Манчестър Юнайтед. Това безспорно са двата най-емблематични трансфера през годината, но те не попадат сред 10-те най-скъпи трансфери за това лято. 

Меси премина със свободен трансфер в тима на ПСЖ, с което Барселона не получи трансферна сума. Роналдо пък беше привлечен за скромна сума от порядъка на 15 милиона евро. Най-скъпите трансфери през това лято на практика се оказаха във водещите отбори от Висшата лига - Манчестър Сити, Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Ливърпул.

Ето кои са 10-те най-скъпи трансфери това лято:

10. Емилиано Буендиа (Норич Сити - Астън Вила, 36 млн. евро)

9. Тами Ейбрахам (Челси - Рома, 40 млн. евро)

8. Ибрахима Конате (РБ Лайпциг - Ливърпул, 40 млн. евро)

7. Рафаел Варан (Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед, 40 млн. евро)

6. Дайо Упамекано (РБ Лайпциг - Байерн Мюнхен, 42,5 млн. евро)

5. Бен Уайт (Брайтън - Арсенал, 58,5 млн. евро)

4. Ашраф Хакими (Интер - ПСЖ, 60 млн. евро)

3. Джейдън Санчо (Борусия Дортмунд - Манчестър Юнайтед, 85 млн. евро)

2. Ромелу Лукаку (Интер - Челси, 115 млн. евро)

1. Джак Грийлиш (Астън Вила - Манчестър Сити, 117,5 млн. евро)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички