Трагикомичен Юнайтед продължава да жъне срам срещу грандове - Сити "потренира" във Висшата лига


Трагикомичен Юнайтед продължава да жъне срам срещу грандове - Сити "потренира" във Висшата лига
Снимка: Getty Images

5966 0

Манчестър Юнайтед продължава с трагикомичното представяне през този сезон и категорично загуби с 0:2 от Манчестър Сити в мача, който трябваше да е голямото градско дерби на кръга от Висшата лига. Дерби обаче нямаше, а "гражданите" направиха хубава "тренировка". Те бяха по-добрият отбор през абсолютно всеки момент от срещата, а "червените дяволи" нямаха почти никакви ситуации за гол, като същевременно се скъсаха да грешат във всяка фаза, когато изобщо топката попадаше в тяхно владение. Показателно е и че чак в 5-ата минута от добавеното време на мача дойде първият ъглов удар за тях.

Така вече Оле Гунар Солскяер, който беше единственият мениджър в света с положителен баланс срещу Пеп Гуардиола (4:3), вече не може да се похвали с това постижение. Същевременно не е ясно дали няма да бъде уволнен от поста си, тъй като недоволството към него нараства все повече, а освиркванията на "Олд Трафорд" го "озвучаваха" почти през цялата среща.

Все пак, въпреки тоталното превъзходство за "гражданите", те спечелиха само с 2:0. Любопитното е, че това е резултат, който се среща в 4 от последните 5 двубоя, когато градските съперници от Манчестър се срещат един срещу друг. В 2 от случаите успехите са били за Сити, а в останалите 2 - за Юнайтед.

А сякаш самото начало днес подсказваше какво следва. Жоао Кансело центрира остро отляво, а там Ерик Баи си вкара абсурден автогол още в 7-ата минута. Последваха изумителни спасявания на Давид де Хеа, а едно от тях предотврати комичен втори автогол за Юнайтед, след като този път Виктор Линдельоф се "опита" да накаже вратаря си.

Все пак и Де Хеа рухна и носи основна вина за втория гол на Сити. При него топката бе центрирана отново от Кансело на втора греда, там Люк Шоу неадекватно остави топката умишлено зад себе си, надявайки се да излезе в аут, но Бернардо Силва се включваше и успя да я стигне, бутайки я към вратата от много малък ъгъл. Испанският страж далеч не беше готов за това развитие и в крайна сметка не се намеси никак добре. По-долу в материала можете да намерите и по-подробен коментар на случилото се през двете полувремена.

Предстои пауза за мачовете на националните тимове, след която Юнайтед гостува на Уотфорд във Висшата лига (20.11), след което има и нова визита, но на Виляреал в изключително важен двубой от Шампионска лига (23.11). Сити пък посреща у дома Евертън (21.11), а след това идва голямо дерби с ПСЖ в Шампионска лига (24.11).

СЪСТАВИ

Солскяер отново е избрал схема с 3-ма централни бранители, но този път партньорът на Роналдо е любопитен - младият Грийнууд, а не Рашфорд или Кавани, които преди са влизали в тази роля!

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Баи, Магуайър, Шоу, Уан-Бисака, Фред, Мактоминей, Фернандеш, Грийнууд, Роналдо

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Диаш, Стоунс, Кансело, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Силва, Фоудън, Жезус

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 5 минути от срещата Сити почти не пуска топката от свое притежание. Въпреки това нарушение на Габриел Жезус срещу Кристиано Роналдо даде възможност на "червените дяволи" да центрират в наказателното поле от пряк свободен удар. При изпълнението бе намерен Хари Магуайър, който стреля с глава опасно, но ударът му мина с малко над напречната греда.

7' - 0:1! Рано-рано Сити повече в резултата. Кансело центрира отляво и Баи игра много нескопосано с топката, вкарвайки я във вратата си.

В 26-ата минута се стигна и до първото голово положение за Юнайтед. Бруно Фернандеш центрира и Роналдо засече отлично от въздуха топката с по-слабия си ляв крак, отправяйки силен удар. Едерсон успя да се намеси и да избие топката, а там Мейсън Грийнууд можеше да я довкара в опразнената врата, но топката го изненада, а и се движеше твърде бързо към него, за да реагира по-добре.

Само 2 минути след това Де Хеа направи изумително спасяване. Де Бройне бе намерен в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от бранител на голлинията. Топката се озова в Жезус, който стреля отблизо, но испанският вратар направи изумително спасяване. Малко по-късно отрази и мощен изстрел отдалеч.

В 33-ата минута топката отново бе центрирана в наказателното поле на Юнайтед, а там този път Линдельоф засече топката към вратата си, но в случая не се стигна до нов автогол поради отлично спасяване на Де Хеа.

45' - 0:2! Закономерно резултатът бе удвоен. Топката бе центрирана от Кансело на втора греда, а там Шоу остави топката да излезе в аут, тя обаче не излезе, а бе достигната от Бернардо Силва, който от нищожен ъгъл я вкара след грешка и на Де Хеа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Сити даде на своя опонент да владее повече топката, но "червените дяволи" така и не успяваха да застрашат вратата на опонента си, поне не и четвърт час след старта на полувремето.

Последва обаче нов период, който бе изцяло в полза на "гражданите". Те разиграваха сякаш безспирно топката и в рамките на няколко минути дори не позволиха на Манчестър Юнайтед да я докосне. Имаха и една добра възможност за гол, след като Гюндоган бе намерен в наказателното поле с изумителен дълъг пас, но впоследствие не успя да овладее топката, тя му избяга и нито успя да стреля добре от нулев ъгъл, нито да подаде към Фоудън.

В 81-ата минута именно Фоудън бе изведен отлично отляво и влезе в наказателното поле, като шутира по диагонала по земя, но топката се отклони в левия страничен стълб до Де Хеа и излезе в аут.

5 минути по-късно и Джон Стоунс стреля много опасно покрай вратата на Манчестър Юнайтед, след като отбраната на домакините отново се представи много слабо при статично положение и загуби битката и за първа, и за втора топка.

Секунди след това имаше кристална дузпа заради нарушение на Алекс Телеш срещу Габриел Жезус, но необяснимо защо ВАР не се намеси, за да сигнализира на главния съдия, който явно не видя това.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

186-ото манчестърско дерби е един от най-дългоочакваните мачове в Англия. И двата отбора ще търсят победата, а евентуален нов погром за Оле Гунар Солскяер в толкова важен мач вероятно този път ще му коства и мястото начело, след като се задържа на косъм след поражението от Ливърпул.

За четвърта поредна кампания "червените дяволи" губят 3 от откриващите си 10 мача в първенството. Формата на тима във Висшата лига е кошмарна - те имат 1 победа, 1 равенство и цели 3 поражения в последните си 5 срещи.

Добрата новина за Оле е, че той се справя добре срещу Сити и Пеп Гуардиола. В последните 5 двубоя между тези съперници във всички турнири той е допуснал едва 1 загуба, записвайки и 3 победи и 1 равенство. Трябва да се отбележи обаче, че "дяволи" са спечелили едва 1 от последните си 6 мача срещу този опонент, когато играят на "Олд Трафорд".

Сити обаче също ще е пределно мотивиран и от скорошна загуба на точки, след като "гражданите" изненадващо допуснаха поражение в последния кръг с 0:2 от Кристъл Палас. Така те имат едва 3 пункта аванс пред днешния си съперник.

Интересен факт е, че последният път, в който Сити загуби два поредни мача във Висшата лига, първият отново идва срещу Кристъл Палас. А в трети пореден сезон "гражданите" допускат 2 поражения в първите си 10 мача за първенство.

Отбележат ли ранно попадение днес и оттеглят ли се на почивката с аванс, играчите на Гуардиола ще имат допълнителна увереност, тъй като те имат 100%-ов актив от точки, когато водят на полувремето във Висшата лига през този сезон (случвало се е 4 пъти).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички