Забравете "Фърги тайм": Живеем в ерата на "Кристиано тайм"


Забравете "Фърги тайм": Живеем в ерата на "Кристиано тайм"
Снимка: Getty Images

2363 0

Суперзвездата Кристиано Роналдо в последно време показва защо Манчестър Юнайтед се постара да си го върне това лято. Португалският нападател, който след около 3 месеца ще навърши 37 години, печели мач след мач не само за "дяволите", но и за националния си отбор.

Руската версия на "Евроспорт" отбеляза една любопитна тенденция в играта на Роналдо. Оказва се, че той е майстор на решителните попадения в последните 10 минути от редовното време на мачовете на своя тим и най-вече в добавеното. В последните 4 мача, в които е играл, легендарният футболист е отбелязал 5 важни попадения, всичките в този времеви период от играта.

Първо, той се разписа за победата с 3:2 над Аталанта в Шампионска лига в предишния кръг, като беше точен в 81-ата минута. После вкара в 90+5' за успеха с 2:1 над Виляреал в най-силния европейски клубен турнир и донесе победата на Португалия над Ирландия с голове в 89' и 90+6' за 2:1 в световните квалификации. След това дойде решителното му участие в равенството с "бергамаските" - той вкара дубъл за 2:2, разписвайки се в 45+1' и 90+1'.

Коментарът на "Евроспорт" за тези резултати е, че прословутият "Фърги тайм" може спокойно да бъде преименуван на "Кристиано тайм". Както е известно, понятието "Фърги тайм" идва от факта, че докато бе воден от сър Алекс Фъргюсън, Манчестър Юнайтед се славеше като най-"смъртоносния" отбор в последните минути на двубоите. Затова е интересен фактът, че Роналдо не бе номиниран за футболист на месеца в Англия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички