Главоболия за Сослкяер преди дербито на Манчестър


Главоболия за Сослкяер преди дербито на Манчестър
Снимка: Getty Images

1873 0

Не е тайна за никого, че когато "ножът опре до кокала" мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер се обръща към изпипана тактика в дербитата в Англия - отлична защита и бързи нападения. Той имплементира схема 3-5-2 или 3-4-3, като насища сериозно защитната и халфовите линии, а в предни позиции разчита на фантазията на Бруно Фернандеш и бързото осъществяване на атаката. 

Сега обаче норвежецът може и да не успее да използва трима централни бранители, защото на този етап няма трима здрави футболисти. Рафаел Варан е контузен и е аут за около месец, докато Виктор Линдельоф, макар и засега с основната група за мача, не е тренирал цяла седмица и ще минава късен фитнес тест, за да се прецени състоянието му преди дербито на Манчестър.

"Трябва да дадем възможно най-много време на контузените, за да видим дали ще са готови за мача. Имаме няколко играчи с проблеми. Надявам се все пак Виктор утре да дойде и да каже, че ще е готов. Вярвам, че ще готов за игра, но нека видим какво ще стане утре - не мога да потвърдя нищо", каза Солскяер пред клубната телевизия. 

Ако Линдельоф е на разположение за срещата, Солскяер ще заложи със сигурност на схема с 3-ма централни бранители. Хари Магуайър и Ерик Баи ще са другите титуляри. Сериозен проблем обаче може да представлява липсата на шведа. 

По принцип, Скот МакТоминей може да се включи в защитното трио, тъй като за Шотландия редовно играе на тази позиция. Той обаче изглежда като сигурен титуляр в средата на терена заедно с Фред, тъй като Пол Погба още е наказан за безумния червен картон, който получи срещу Ливърпул

Има още няколко варианта за "червените дяволи", ако Линдельоф не е готов за игра. Ако МакТоминей стартира като защитник, Матич може да получи титулярна роля (или дори Дони ван де Беек). Другият вариант е пускането на някой измежду Шоу и Уан Бисака да застанат в тройката защитници, а Диого Дало или Алекс Телеш да получи стартов номер. Това обаче е малко вероятно. 

Дербито на Манчестър е в съботния ден от 14:30 часа българско време и може да го следите НА ЖИВО в Sportlive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички