Тотнъм хвърли голям бой на Челси в лондонското дерби и задълбочи кризата при Потър (ВИДЕО)


Тотнъм хвърли голям бой на Челси в лондонското дерби и задълбочи кризата при Потър (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4260 0

Тотнъм успя да победи Челси в лютото градско дерби, което бе част от 25-ия кръг в програмата на Висшата лига. "Шпорите" надделяха у дома с 2:0 и задълбочиха кризата в лагера на "сините".

Челси започна по чудесен начин първата част, владеейки топката, а с това и инициативата. Най-близо до гола обаче бе Тотнъм. В 27' Пиер-Емил Хойбиерг нанесе силен удар, който срещна страничния стълб на вратата. Най-интересното от първата част обаче бе в нейния край. Тогава се стигна до безкрайно интересна ситуация, в която първо Хаким Зиеш бе изгонен, но след това ВАР го върна в игра.

Второто полувреме обаче започна по уникален начин за "спърс". Оливър Скип вкара чудесен гол още в самото начало на частта. Той нанесе топовен удар, с който не остави никакви шансове на Кепа. Следващия гол падна в заключителните минути на мача и бе дело на капитана на "шпорите" Хари Кейн.

Това бе и първата победа на Тотнъм във Висшата лига над Челси на новия им "Тотнъм Хотспър Стейдиъм". Футболистите на "спърс" са четвърти с 45 точки - 4 по-малко от третия Манчестър Юнайтед и 4 повече от четвъртия Нюкасъл.

Кризата в Челси продължава. Момчетата на Греъм Потър не постигат желаните резултати и са на 10-ата позиция в таблицата с 31 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Може да се каже, че Челси установи доминация в първите минути на дербито. В самото начало "сините" имаха претенции за дузпа, след като Рахийм Стърлинг бе повален от Оливър Скип. Към 12-ата минута стана ясно, че Челси владее топката през по-голямата част от времето, разигравайки със спокойствие в половината на домакините.

В 19-ата минута Греъм Потър бе принуден да изкара своя капитан Тиаго Силва. Опитният бразилец се сблъска неприятно с Хари Кейн и не успя да продължи двубоя. На неговотя място се появи Уесли Фофана. Тотнъм обаче вдигна оборотите и пое контрола върху мача. В 27' "шпорите" бяха близо до гола, но ударът на Пиер-Емил Хойбиерг срещна страничния стълб на вратата, пазена от Кепа.

Тактическото надлъгване продължи и в следващите минути. Двата тима правеха всичко възможно да намерят гола, но добра игра в защита и от двете страни предотвратяваше умело действията в предни позиции. В 43' се откри чудесен шанс пред Рахийм Стърлинг, но негов удар извън наказателното поле бе сласен атрактивно от Фрейзър Форстър. В края на първата част се стигна до свада на терена. Хаким Зиеш нанесе удар без топка в лицето на Емерсон Роял, за което Стюарт Атуел му показа жълт картон. След това той бе посъветван от ВАР да промени картона на червен. Все пак Атуел отиде да прегледа отново ситуацията и реши, че трябва да отмени изгонването на мароканеца.

КУРИОЗНАТА СИТУАЦИЯ СЪС ЗИЕШ В КРАЯ НА ПЪРВАТА ЧАСТ (ВИДЕО)

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на втората част бе отлично за "шпроите". Оливър Скип откри резултата в 46' след топовен удар, който не остави никакви шансове на Кепа Арисабалага - 1:0. Челси установи контрол веднага след гола. "Сините" разиграваха чудесно, но стигайки до наказателното поле на "спърс" сякаш идеите им за развитие на атаката просто се изпаряваха.

Video edited on Kapwing

В 68-ата минута се откри чудесна възможност пред Кай Хаверц. Германецът бе изведен от Мейсън Маунт, но първи до топката стигна Фрейзър Форстър и улови, за да предотврати почти сигурен гол в своята врата. Последваха няколко шанса пред Деан Кулушевски и Кристиан Ромеро, но те не бяха толкова сериозни и не затрудниха особено Кепа.

Хари Кейн удвои преднината на Тотнъм в 82'. След центриране на Хюн Мин Сон капитанът на "спърс" бе необезпокояван и от непосредствена близост просто добави топката в полуопразнената врата на Кепа. 2:0.

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Тотнъм: Форстър, Ромеро, Дайър, Ленгле, Роял, Скип, Хойбиерг, Дейвис, Кулушевски, Ричарлисон, Кейн

Челси: Кепа, Джеймс, Силва, Кулибали, Чилуел, Енцо, Лофтъс-Чийк, Стърлинг, Феликс, Зиеш, Хаверц

ПРЕДИ МАЧА

Мнозина вярват, че двата лондонски гранда този сезон не се представят на пълни обороти. И Челси, и Тотнъм имат своите проблеми, но това не отнема нищо от магнитуда на едно от най-интересните съперничества в елита на Англия.

Тотнъм се намира на четвъртата позиция с актив от 42 точки - 7 по-малко от третия Манчестър Юнайтед. Челси се намира на дъното в първата половина на таблицата - десетата позиция с 31 пункта.

Последния мач между двата тима на "Стамфорд Бридж" бе безкрайно интересен. "Сините" повеждаха на два пъти у дома, но в самия край на срещата Хари Кейн вкара и по този начин двата гранда си поделиха точките.

Главен арбитър на сблъсъка днес ще бъде Стюарт Атуел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички