Тони Кроос и гореща бразилска звезда в Ливърпул? Джерард разказа за най-големия си провал


Тони Кроос и гореща бразилска звезда в Ливърпул? Джерард разказа за най-големия си провал
Снимка: Getty Images/Gulliver

2078 0

Легендарният английски футболист, защитавал само и единствено цветовете на Ливърпул - Стивън Джерард, признава как се е опитал да привлече двама конкретни играчи на "Анфийлд" и да ги мотивира да акостират в гранда на Острова.

Подходът на Стиви Джи

Бившият полузащитник разкри в автобиографията си "My Story" през 2015 година: "Имах неофициална роля в клуба, опитвайки се да убедя някои страхотни играчи да се присъединят към Ливърпул. През 2013 г. последният играч в полезрението ни беше Уилиан. Следвах обичайната рутина, когато се обръщах към звезден играч, който искахме да подпишем", разкрива британецът.

Той обаче чува брутален отказ от бразилеца, който е на мнението, че няма да изпълни голямата си цел, а именно спечелването на Шампионска лига - и избира да премине в Челси.

Джерард също така разкрива, че се е опитал да накара и Тони Кроос да подпише с "червените". Мотивиращото писмо на Стиви Джи обаче отново не се оказва достатъчно. Тони Кроос избира да се присъедини към Реал Мадрид, а както знаем - останалото е история.

Друг интересен факт е, че и двата опита на Джерард са се случили по време на ръководството на Брендън Роджърс на "Анфйилд". Бившият английски футболист пък неведнъж е споменавал, че е научил много за треньорската професия именно от ирландския специалист.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Заместникът на Салах се раздаде на макс в Шампионска лига и показа на Ливърпул какво може.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички